Kirjoitettu

Näytönohjaimen valinnan vaikeus

Tietokoneen hankinta tiedossa, mutta et tiedä, minkä näytönohjaimen valitsisit?
 
Vanha nyrkkisääntö on, että valitset ensin kaikki muut tarvitsemasi osat tarpeen mukaan, ja sitten niin hyvän näytönohjaimen kuin budjettiisi mahtuu. Tämä ei kuitenkaan enää nykyään päde aivan yhtä suoraviivaisesti. Ohessa on muutama vinkki valintaa helpottamaan.
Suosittelen, että ensimmäisenä päätöstä tehdessäsi mietit, millaista näyttöä aiot käyttää. Nykyään näytönohjaimissa riittää sen verran potkua, että FullHD pyörii jo aloitustason AMD R9 ja GeForce GTX 900-sarjan korteilla vaivattomasti. Tässäkin kannattaa tosin muistaa, että vaikka hintaeroa seuraavaan malliin on, nykypelit hyötyvät jo enemmän kuin 2Gt muistista näytönohjaimessa. Jos budjettisi sallii, kannattaa R9 380:n tai GTX 950:n sijaan harkita R9 380X:ää tai GTX 960:ä.
Jos haluat, että silmänkarkki on täydellistä tällä tasolla, suosittelen R9 390:tä tai GTX 970:ä.
 
Jos resoluutio kasvaa, niin kasvaa kortinkin vaatimukset. 2560 x 1440p on pelattavaa jo R9 390:llä, mutta saadaksesi kaikki irti, suosittelen jo siirtymään GTX 980 tai R9 390X-kortteihin.
 
4K-näytöt vaativat jo huomattavasti enemmän, ja vaikka pelattavan tason saavuttaa jo AMD R9 Fury X:llä tai GTX 980Ti:llä, parhaan tuloksen saavuttamiseen vaaditaan jo enemmän kuin yksi näytönohjain, SLI tai CrossFire-konfiguraatiossa.
HUOM. Jotkin pelit ovat hyvinkin pelattavissa 4K-resoluutiolla jo NVIDIA GTX 970-tasolla, eikä nämä suositukset ole kiveen hakattuja sääntöjä. Näillä ehdotuksilla takaat vain sen, ettei tehot lopu kesken ja saat tasaisen kokemuksen peleistäsi.
Autan myös mielelläni koko kokoonpanon suunnittelussa sinun ideoidesi ja halusi mukaan. Ota yhteyttä, niin kehitellään sinun unelmakone!
Tom’s Hardwarella on myös loistava taulukko parhaan näytönohjaimen valintaan sinun käyttötarkoitukseesi.
 
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *